Smart development

Supportdesk 0172 784 039

          

Wat is SEO?

Wat is SEO?

Het doel van een zoekmachine, zoals Google of Bing is om de gebruiker bij een zoekopdracht de meest relevante websites te bieden. Om dat te bereiken worden de 'zwakke' websites er door de zoekmachine uitgefilterd. Hoe maak je dan van een 'zwakke' website een goede, relevante website die zo hoog mogelijk geplaatst wordt bij de zoekresultaten?
Search Engine Optimization (SEO) oftewel 'Zoekmachine optimalisatie' is dè methode om dit te bereiken. SEO richt zich op het beïnvloeden van de zoekresultaten op het organische (niet-betaalde) gedeelte. U kunt dus SEO inzetten voor een hogere populariteit van uw website en daarmee zorgen voor meer bezoekers die klant worden, contactinformatie bij u achterlaten of zich abonneren op uw nieuwsbrief.

Hoe werkt SEO?

Twee items zijn relevant bij SEO:
1. De kwaliteit van de website m.b.t. SEO-inrichting
2. Een zoekwoordonderzoek (inclusief een 0-meting)

1. De kwaliteit van de website m.b.t. SEO-inrichting

Als Google een webpagina correct kan lezen, dus geen technische belemmeringen bevat, wordt er gekeken naar teksten, menu's, afbeeldingen, titels, etc.. Hoe meer aanknopingspunten en context hoe interessanter een webpagina is en des te hoger die gerangschikt wordt bij de zoekresultaten. Om dit te bereiken zal een webpagina SEO geschreven moeten worden. Voor de juiste SEO-teksten is het verstandig om vooraf een doelgroep- en zoekwoordenonderzoek te doen.

2. Een zoekwoordonderzoek (inclusief een 0-meting)

De juiste zoekwoorden moeten verwerkt worden in de content van een webpagina, zoals in teksten, audio, video, blogs, afbeeldingen, etc.. Dit wil niet zeggen dat een webpagina vol zoekwoorden resulteert in een hoge positionering. Het kan dan juist aangezien worden als spam. Door een goed zoekwoordonderzoek en o.a. de juiste teksten, optimaliseren wij uw website hetgeen resulteert in een hogere ranking, meer bezoekers en uiteindelijk meer conversie.

Gratis SEO-analyse aanvragen